Tarina

Tarina

Ekokauppa Oranssi Orava on minun, ekokauppias Erikan, perustama ja pyörittämä palveleva ja hyvin varustettu pieni ekokauppa.

Perustin Oranssin Oravan loppukesästä 2016. Oranssin Oravan ensiesiintyminen tapahtui Korson Aseman puodin avajaisissa, jossa minulla oli pikkuinen koju. Minun ja Korson Aseman puodin Hennan yhteistyö alkoi siis jo heti yritykseni ensiaskelilla.

Oranssi Orava toimi aluksi hyvin pienimuotoisesti palkkatyöni ohella. Verkkokaupan perustin vasta 2018 alkuvuodesta ja myymälä aukesi 2018 elokuussa. Siihen saakka pieni ekokauppani toimi kiertävänä puotina käyden tapahtumissa, pitäen pop up-myymälöitä ja tehden esittelyjä mm.perhekahviloissa.

Olen yksinyrittäjä, mutta teen tiivistä yhteistyötä Korson Wanhan aseman muiden yrittäjien, Saaran ja Hennan kanssa. Myös tuotteitteni valmistajat sekä maahantuojat koen kollegoinani. Olisi upeaa jos jossain vaiheessa voisin tarjota työpaikan myös jollekin toiselle, mutta ihan vielä se ei ole ajankohtaista.

Joskus olen kuullut sanottavan että yksinyrittäjänä kannattaisi valita kumpaan keskittyy, myymälään vai verkkokauppaan. En ole kuitenkaan halunnut valita näiden väliltä vaan pidän Oranssia Oravaa kokonaisuutena, jossa ekomyymälä ja ekoverkkokauppa ovat yhtä tärkeitä. Olen vielä pystynyt hoitamaan molemmat yksin, koska myymälällä on kohtuulliset aukiolot (neljänä päivänä viikossa) ja verkkokaupan tilausten määrä on vielä yhden ihmisen käsiteltävissä. Haaveilen kuitenkin siitä, että verkkokaupan kasvaessa saisin apua tilausten käsittelyssä.

Jo nyt välillä huomaan, etttä ihan kaikkea haluamaani en ehdi tehdä niin nopeasti kuin haluaisin. Asiakaspalvelu on aina ensisijalla ja haluan tarjota myymälässä hyvää palvelua sekä käsitellä tilaukset mahdollisimman nopeasti. Joskus kiireisimpinä aikoina asiakaspalvelutyö vie niin suuren osan ajasta, että en välttämättä ehdi välittömästi päivittämään uutuustuotteita verkkokauppaan tai olemaan aktiivinen somessa. Minusta olisi myös kiva opetella ottamaan parempia kuvia sekä kirjoittaa ekokauppiaan bloginurkkausta useammin sekä paremmin. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin sitä mieltä, että ihan hyvin mä vedän ;)

Seuraathan Oranssia Oravaa jo instassa ja fb:ssä!

ig: @oranssiorava

fb: Oranssi Orava